Kapat

Apple Gibi Olmak ister Misin?

Anasayfa
Güncel Apple Gibi Olmak ister Misin?

Apple, 2010 yılında dünyanın en değerli 17. markası oldu. Sadece üç yıl sonra, en üst noktayı aldı ve orada kaldı. 2010’dan bu yana, Apple’ın marka değeri,% 36’lık bir bileşik yıllık büyüme oranında artarken, tüm “marka”, nispeten ılımlı bir% 7 oranında büyümüştür. Eylül 2017’de CEO Tim Cook, Apple’ın Rolex’i “Hayır” olarak nitelendirdiğini açıkladı. Dünyada 1 saat markası. ”Gen Xers ile 1997 yılında ateş yakan marka, 2018’in akıllı telefonlu Gen Zers’le dalga geçmeye devam ediyor.

Apple, dünyadaki en değerli markadır ve 1 trilyon dolarlık zor piyasa değerine sahip olduğunu belirtmiştir. Kuzey Yıldızı arıyorsanız, bu kadar iyi.

Apple gibi olmak ister misin? İşte (neden çoğu insanın yapamayacağınızı düşünmesine rağmen) iki nedeni vardır:

    1. Şansın etrafında oturup Steve Jobs yok. Korkma. Jobs’un çok parlak bir şekilde yürüttüğü prensipler, ustalıkla silinebilir ve tekrarlanabilir niteliktedir. Steve Jobs’a ihtiyacınız yok. Apple, Apple’ın oyun kitabıyla yöneten Cook’un altında başarılı olmaya devam etti.
    2. Evet, elbette Apple, nakit ile dolu, karla dolup taşan, şaşkın fandomunun müthiş ilgisiyle dolup taşar. Ama bunların hepsi bir sonuçtur, Apple-ness’in sağlayıcısı değil. Apple’ı “Apple” yapan şey, 1980’lerden beridir. Apple gibi olmak için içinde olmanıza gerek yok.

Öte yandan, neden olmasın bir nedeni:

  1. Apple’ın oyun kitabının en zor kısmı, korkunç derecede basit olmasıdır. Pazarlama Ortamı olarak adlandırdığım bir gizleme dağına gitmeyi gerektirir. Süreç haritalarının reamsleri, teknik mumbo jumbo sözlükleri, yedinci ondalık noktaya bir veri bloğu, nanosaniye düzeyindeki etkileşim verileri ve akılsız ve vasat pazarlamanın tuzaklarını tanımlayan çok daha fazlası. Gürültüyü doğrudan ayırmak için gerekenlere sahip misiniz?

Meydan okumaya devam ederseniz, şu üç şeyi yapın:

  1. Marka ile değil, kârla birlikte.  Tüketicilerin hayatlarına değer katma amacı ile inşa edilmiş bir markayı teşvik edin. Kar takip edecek.
  2. İnsan prensipleri üzerine inşa edin: Tüketici önünüzün ve merkezinizin insanlığını koyun. Tüketiciyi anlamak ve stratejilerinize ilham vermek için pazarlamanızı empati içinde yönlendirin.
  3. Asla yerleşmeyin : Markanız, sunduğu deneyim ile şekillenir. Bu deneyimden her biri markanıza yansıyor ve algısını yeniden şekillendiriyor, bu yüzden her ayrıntıya sahip olmanız ve takıntınız olması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.