Kapat

Ücretsiz vs Ücretli VPN: Hangisi daha iyi?

Anasayfa
İnternet Ücretsiz vs Ücretli VPN: Hangisi daha iyi?

VPN’ler birinci sınıf bir üründü, ancak artık onlara büyük para harcamanıza gerek yok. Bazı şirketler artık hiçbir şeye mal olmayacak temel bir hizmet sunuyor. Ücretsiz VPN sonra kendi ödemeli meslektaşları kadar iyi? Çok hızlı değil.

Beklediğiniz gibi, yakalar vardır ve genellikle bir veri başlığı ile başlarlar. Avira Phantom VPN’in ücretsiz planı sizi ayda 500MB ile sınırlıyor, PrivateTunnel 2GB sunuyor, ZPN ise 10GB’lik bir cömertlik sunuyor – hiç de kötü değil.

Serbest ürünler de genellikle kullanım kısıtlamalarına sahiptir. Çoğu şirket, tüm bant genişliklerini ağrınızda emmenizi istemez, bu yüzden ZPN, P2P’yi engellemede tipiktir.

Hide.me’nin 2GB ücretsiz planı da bazı ortak sınırlara sahiptir. “En iyi efor” bant genişliği var, bu da müşterilerin ödeme yapma hızına sahip olduğu anlamına geliyor ve kalanları alıyorsunuz. Ve yer seçimi üç ile sınırlıdır: Kanada, Hollanda ve Singapur.

Hola’nın kişisel kullanıma açık planı aynı tür kısıtlamalara sahip değil, ama burada bile bir yakalama var. Servis, adanmış sunucular yerine, ücretsiz kullanıcıları aracılığıyla trafiği yönlendirir, bu nedenle kayıt olmak, diğerlerinin bant genişliğinizin ve kaynaklarınızın küçük bir bölümünü (güvenli bir şekilde) paylaşmasına olanak tanır.

Sonra reklamlar ve oturum limitleri (CyberGhost) ve genel servis seviyesi anlaşması eksikliği var: ücretsiz, herhangi bir zımni garantiyle birlikte gelmediği anlamına gelir.

Ücretsiz planlar, basit ihtiyaçlar için iyidir, o zaman – belki de dizüstü bilgisayarınızın kablosuz hotspot trafiğini ara sıra seyahatte korur – ama daha gelişmiş bir şey arıyorsanız, ticari bir ürün en iyisidir.

Anında sağlanan fayda, herkese açık bir Wi-Fi etkin noktasında olsanız bile kişisel verilerinizin güvende olduğunu bilmenizdir. Yerel snooperler bağlantıyı görebilir, ancak ne olduğunu veya nereye gittiğini öğrenmenin bir yolu yoktur.

VPN’ler ayrıca başka bir ülkeden bir IP adresi şeklinde size yeni bir dijital kimlik kazandırır. Bu, web sitelerinin veya başkalarının sizi izlemesini zorlaştırır, bazı kişilerin hükümetin sansürünü atlamasına izin verir ve geri kalanımızın YouTube’daki veya diğer akış sitelerindeki “ülkenizde bulunmayan” iletilerden kaçınmasına yardımcı olur.

Hepsinden önemlisi, düşük seviyeli ağ teknolojisine rağmen, VPN’lerin çalışması için herhangi bir uzman olmanız gerekmez. Çoğunlukla, tek yapmanız gereken, bir IP adresi istediğiniz ülkeyi seçmek, başlamak için Bağlan’ı tıklattığınızda, işiniz bittiğinde bağlantısını kesmek – ve işte budur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.