Kapat

5G Nedir? Bilmeniz Gereken Herşey

Anasayfa
İnternet 5G Nedir? Bilmeniz Gereken Herşey

5G nedir?

5G ağlarının heyecan verici dünyasındaki en son haberler, görüşler ve gelişmeler

5G ağları, daha önce hiç olmadığı kadar akıllı telefonlarda ve diğer cihazlarda daha hızlı hızlar ve daha güvenilir bağlantılar sunan yeni nesil mobil internet bağlantısıdır.

En yeni ağ teknolojisini ve en yeni araştırmaları birleştiren 5G, mevcut bağlantılardan daha hızlı olan çok sayıda bağlantı sunmalı ve ortalama 1GBps indirme hızının yakında norm olması bekleniyor.

Ağlar, Nesnelerin İnterneti teknolojisinde büyük bir artışa yardımcı olacak, büyük miktarda veri taşımak için gereken altyapıyı sağlayarak daha akıllı ve daha bağlantılı bir dünyaya olanak tanıyacak.

Gelişmekte olan iyi bir gelişme ile, 5G ağlarının 2020 yılına kadar dünya genelinde lansmanı beklenmektedir, mevcut 3G ve 4G teknolojisiyle birlikte, nerede olursanız olun çevrimiçi kalan daha hızlı bağlantılar sağlamak için birlikte çalışmanız beklenmektedir.

– 5G teknolojisinin 2020 yılına kadar dünya genelinde resmi olarak lansmanı bekleniyor

– ABD, Çin ve Güney Kore’nin, İngiltere’yi de dahil olmak üzere diğer 5G ağlarını kuracak ilk uluslardan biri olması bekleniyor.

– Birçok şirket, ağlarının ve cihazlarının 2020 için zaman içinde ‘5G hazır’ olduğundan emin olmakla meşgul. Bu, bazı ağların o zamandan önce kullanıma sunulabileceğini gösteriyor.

5G ağları benim için ne anlama geliyor?

  • Daha hızlı indirme ve yükleme hızları
  • Çevrimiçi içeriğin sorunsuz akışı
  • Yüksek kaliteli ses ve görüntülü aramalar
  • Daha güvenilir mobil bağlantılar
  • Çok sayıda bağlı IoT cihazı
  • Kendinden tahrikli arabalar ve akıllı şehirler de dahil olmak üzere gelişmiş teknolojilerin genişletilmesi

5G ne kadar hızlı olacak?

Teknolojinin hala geliştirilme aşamasında olduğu için 5G’nin 4G’den ne kadar daha hızlı olacağı hala tam olarak bilinmemektedir.

Şunlar söyleniyor ki, ağlar mevcut indirme ve yükleme hızlarına kayda değer bir yükseltme sağlamalıdır – GSMA, yaklaşık 1GB / s’lik minimum indirme hızları önermektedir.

Çoğu tahmin, 5G ağlarının ortalama hızının 10 Gb / sn’ye ulaşacağını ve hatta bazılarının aktarım oranlarının 800 GB / sn’ye ulaşabileceğini düşünüyor.

Bu, kullanıcıların saniyeler içinde tam uzunlukta bir HD kalitesinde film indirebileceği ve yazılım güncellemelerini indirip yükleyeceğinden çok daha hızlı bir şekilde tamamlanacağı anlamına gelir.

Telefonumda 5G ağları alabilecek miyim?

4G ağları standart olduğunda piyasaya sürülen mevcut akıllı telefonlar, tabletler veya diğer cihazlar, başlamak için 5G’ye bağlanamayabilir veya bunu yapmak için ek maliyetlere neden olabilir.

Ancak, ilk kullanıma yönelik 2020 tarihli son tarihi takiben, yakında 5G bağlantısıyla gelen cihazları varsayılan olarak görmeliyiz.

Yine de endişelenmeyin – 5G, mevcut 4G ve 3G ağlarından büyük bir adım atsa da, yeni teknoloji hemen önceki modelinin yerini almayacak – en azından başlamayacak.

Bunun yerine, 5G’nin, yeni 5G kapsama alanı kapsamına girmeyen alanlarda yedek olarak çalışan eski ağlarla kullanıcıların bağlantılarını asla kaybetmediğinden emin olmak için mevcut ağlarla bağlantı kurması gerekir.

“4.5G” olarak adlandırılan ağlar (LTE-A olarak da bilinir) şu andaki boşluğu dolduracak şekilde ayarlandı, şu an Güney Kore gibi belirli ülkeler sağdan onlardan yararlanabilse de, mevcut 4G ağlarından daha hızlı bağlantılar sunuyor. şimdi.

Ancak başlatıldıktan sonra, 5G’nin uygulanması daha yavaş bir süreç olabilir. Önceki nesilden 4G ağların kademeli olarak ele geçirilmesi gibi, mevcut ağ altyapısının yeni teknolojiyle başa çıkmak için yükseltilmesi veya hatta değiştirilmesi gerekebilir ve evler ve işletmeler de yeni hizmetlerin yüklenmesini gerektirebilir.

5G ağlarının mevcut ağlardan nasıl geçeceğini henüz bilmiyoruz, ancak yine de, 4G’nin kullanıma sunulması gibi, teknolojinizi yükseltmeden yeni ağlara hemen bağlanmanız mümkün olmayabilir.

5G ağına ne ihtiyaç olacak?

GSMA , 5G şebekeleri için sekiz kriteri belirtmiştir ve bağlantı ihtiyacı 5G olarak nitelendirilmek üzere bunların büyük çoğunluğunu karşılamaktadır:

  • Alandaki uç noktalara 1-10Gbps bağlantı (örneğin teorik maksimum değil)
  • 1 milisaniye uçtan uca gidiş dönüş gecikmesi (gecikme süresi)
  • Birim alan başına 1000x bant genişliği
  • 10-100x bağlı cihaz sayısı
  • (Algı)% 99,999 kullanılabilirlik
  • (Algı) yüzde 100 kapsama
  • Şebeke enerji kullanımında yüzde 90 azalma
  • Düşük güç, makine tipi cihazlar için 10 yıla kadar pil ömrü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.